2010 Ayakkabı Modası

Ayakkabı 2010
Ayakkabı 2010

Daha önce hayhay üzerinde yazmadığımız tarzda bir yazıyla karşınızda olacağız bu sefer.

2010 Ayakkabı Modası yazımızda 2010 ayakkabı modelleri , 2010 kış ayakkabı modası , 2009 – 2010 ayakkabı modelleri gibi konulara değinmeye çalışacağız.

Çünkü ayakkabı modasını özel olarak takip edenler olduğunu düşünüyorum. Daha da önemlisi 2010 yılında benim gibi ayakkabı almayı düşünenler mutlaka vardır. Bakalım bu yıl genelde hangi tarzlar ön planda olacak.

 Tabi unutmadan söylemeliyimki bana göre Moda kavramı öncelikle öznel bir kavramdır. Kişiden kişiye göre değişebilen bir ifadedir diye düşünüyorum. Herkes tarafından benimsenen genel ilkeler dışında her insana özgü olan yanları vardır moda kavramının. O nedenle moda olarak ifade edilen ve genelleme yapılan söylemleri çoğu zaman kendime yakın bulmayıp kendi iç dünyamda , kendime göre en iyi hissettiğim tarzda kendi modamı belirlerim. O nedenle buradaki yazıyı sadece bir tanıtıcı yazı olarak değerlendirmenizi tavsiye ederim.

2010 Ayakkabı Modasının kendisine has özellikleri elbette olacaktır. Ama unutmamak gerekirki ayakkabı modası zaten belirli genel prensipler çerçevesinde gelişmektedir.

Mesela mevsimler ayakkabı modasının belirlenmesinde önemli bir etkendir. Nitekim modeller ve renkler belirlenirken hem tarz olarak hem de dönem olarak uygun şartlar değerlendirilerek belirlenmektedir.

Özellikle benim kesinlikle bir marka takıntım yoktur ama böyle olmasına rağmen aldığım ürünleri genellikle bilinen isimlerden almaya özen gösterdiğimi de söyleyebilirim. Özellikle ayakkabı konusunda bir ayakkabıyı mevsim dönemlerinde birkaç yıl giydiğim olabilmektedir. Ayakkabının kaliteli olması o açıdan benim için önemli bir ayrıntıdır. Herhangibir pantolon veya başka giysimin eskimesi belki beni çok rahatsız etmez ama ayakkabımın hemen eskimesini istemem.

Ayakkabı da aradığım en önemli konulardan bir tanesi de ergonomi ve rahatlık. Görünümden önce ayakkabının rahat olmasına özen gösteririm. Bu nedenle yumuşak derili ve kolay esneyebilen ayakkabıları daha çok tercih ederim. Sert ayakkabıları fazla kullanamam. Esneyince ayakkabı kumaşınınveya boyasının bozulmamasına , deforme olmasına dikkat edip bunu ayakkabıyı alırken bir kriter olarak benimserim.

Kullanım alanına göre 2010 yılında da yürüyüş ayakkabısı tarzı hafif spor ayakkabılar ön plana çıkacak gibi görünüyor. Anlaşıldığı kadarıyla modacılar bu sene özellikle spor ayakkabı ve klasik ayakkabı konseptini biraz daha iç içe geçiriyorlar gibi. Özellikle hem spor ayakkabı olarak hem de keten pantolon v.b. gibi daha klasik görünümler altına uyabilecek şekilde klasik ayakkabı olarak aynı ayakkabıların işlev görmesi kaçınılmaz olacak.

2010 Ayakkabı Modelleri olarak ise yine spor ayakkabılarda erkekler için yüksek olmayan ve alçak tabanlı, kolay hareket imkanı tanıyan hafif ayakkabılar ön plana çıkabilir. Renklerin çok fazla değişiklik göstermesi beklenmemekle birlikte model bazında görünüm yenilikleri yapılması muhtemeldir.

2010 Bayan Ayakkabı Modelleri olarak da yine klasik renklerin ön plana çıkması tahmin edilmekte. Yüksek topuklu ayakkabıların kullanım zorluğu nedeniyle daha fazla talep görmeyeceğini bunun yerine daha kolay kullanılabilen ayakkabıların tercih edileceğini düşünen modacılar var.

Bakalım 2010 yılı ayakkabı modası bundan sonraki süreçte nasıl şekillenecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.