2010 Dünya Kupası Final Topu : Jo’bulani

2010 Dünya Kupası Final Topu : Jo’bulani hakkında kısaca bilgi verecek olursak ;

Bilindiği gibi Güney Afrika’da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası’nın resmi sponsoru Adidas firması. Ve Adidas final maçı için yeni bir futbol topu üretti. Final maçında kullanılacak olan futbol topunun ismi Jo’bulani .

Jo’bulani ismi nereden geliyor ve ne anlama geliyor isterseniz kısaca öğrenelim ;

Jo’bulani, dünya kupası maçları için üretilen Jabulani modelinin altın rengi desenli özel bir versiyonu. İsmini, ‘Altın Şehir’ lakaplı Güney Afrika başkenti Johannesburg’dan alan top üzerinde, yerel unsurların ilham verdiği desenler kullanıldı. Jo’bulani’ye hakim olan renk; altın sarısı.

Jo’bulani’ye ilham veren Jabulani ise, 2010 Dünya Kupası öncesinde, 2009 Dünya Kulüpler Kupası ve 2010 Afrika Uluslar Kupası’nda turnuva topu olarak kullanılmıştı. Jabulani, Zulu dilinde ‘Kutlamak’ anlamına geliyor.

Adidas’tan yapılan açıklamaya göre, yeni ‘Grip’n’Groove’ (Tutuş ve çizgi) teknolojisiyle üretilen top, vurulduğunda olağanüstü derecede sabit bir uçuş ve bütün şartlarda üstün bir hakimiyet ayrıcalığı tanıyor. Tamamen yeni 8 termal kalıplı 3-D panellerin, kusursuz bir yuvarlaklık kazandırdığı belirtiliyor.

Alman firma, Jo’bulani ile ikinci kez bir dünya kupası finalinin topunu üretmiş oluyor. Adidas, daha önce 2006 Almanya Dünya Kupası’nın 9 Temmuz 2006’da oynanan finali için ‘Teamgeist Berlin’i üretmişti. Jo’bulani, bugünden itibaren bütün dünyada satışa sunuluyor.

“2010 Dünya Kupası Final Topu : Jo’bulani” üzerine 2 yorum

  1. Bencede yaa giremedik ama insallah Euro 2012 yada FIFA WM 2014 __________________<3____________TÜRKIYE

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.