2010 Dünya Kupasında Beğendiğim Futbolcular

2010 Dünya Kupasında şu ana kadar oynanan maçlarda yıldız adayı olarak gördüğüm oyuncular…

Şu ana kadar ilk grup maçları bitmemiş olsa da bazı oyuncuları gözüme kestirmeye başladım.

Yeni Zelanda kalecisi Mark Paston şu ana kadar beğendiğim bir kaleci.

Slovakya takımında Vladimir Weiss beğendiğim bir oyuncuydu.

Aynı grupta yer alan Paraguay takımı da dikkat çeken bir takımdı. Paraguay’da Enrique Vera ve Cristian Riveros sonraki maçlarda daha dikkatli takip edeceğim oyuncular olacak.

Bu turnuva Afrika takımları için iyi geçmedi ama birkaç yetenekli Afrikalı oyuncu kendini gösterme şansı buldu. Bunlardan birisi de bence çok gol kaçırmasına rağmen  Kamerun’da oynayan Achille Emana idi. Kamerun’da Danimarka maçında oyuna sonradan giren Ebubekir (Vincent Aboubakar ) iyi bir oyuncuya benziyor. Ayrıca bir dönem Süper Lig takımlarından Sivasspor’a da transferi gündeme gelen Güney Afrikalı Siphiwe Tshabalala ilk maçta çok şık bir gol attı.

Kuzey Kore’de oynayan Jong Tae-Se hırslı ve hızlı bir oyuncu olarak dikkat çekti.

Uruguay’da Luis Alberto Suarez iki maçta gerçekten çok iyi performans sergiledi. Bir diğer Güney Amerika takımı Meksika’nın sol beki Carlos Salcido turnuvada göz önünde bir performans sergiliyor.  Şili takımında ise Alexis Sanchez gerçekten çok özellikli bir futbolcu.

Japonta takımının defansında görev yapan Marcus Tulio Tanaka defansta mücadeleci , güçlü ve hırslı bir görüntü sergiliyor. 

ABD takımının santforu Jozy Altidore gerçekten güçlü ve dağıtıcı bir santfor.

Cezayir takımında ön libero mevkiinde oynayan Hassen Yebda ayağına hakim ve oyunu iyi yönlendiriyor.

Bu oyuncular tahminime göre turnuvada fiyat ve kalite açısından Türkiye’de oynayabilecek seviyede oyuncular. Umarım bazı kaliteli oyuncuları ligimizde seyredebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.