2010 Haziran Öğretmen Ataması

Bu sene MEB farklı bir uygulama ile Haziran’da da öğretmen ataması yapacak. Şubat ayında MEB’in atama yapmaması çok tepki çekmişti. Buna karşılık MEB, Haziran 2010 döneminde 10.000 Öğretmen Ataması yapmaya karar verdi.

Yeri geldikçe sitemizde öğretmenlerin sorunlarına da değiniyoruz. Çünkü önemli bir sorun olarak görünüyor öğretmen atamaları. Boşta bekleyen binlerce öğretmen varken atama sayıları devede kulak kalıyor gibi.

Tabi maliye açısından bu işin bir önemi var ama eğitim konusu da ihmale gelmez diyorum. Yalnız burada önemle üzerinde durduğum nokta Öğretmen Yetiştirme ve Atama konusunda plan ve program dahilinde iş yapmayışımız. Mesela şu anda binlerce boşta öğretmen var ve devamlı bu orduya yeni işsiz öğretmenler katılıyor. Ama öğretmen alımlarına baktığımız zaman hep aynı rakamlarda kalıyor. Peki bu kdar mezun her sene çıkıyor ve bu mezun olan öğretmenler ne yapacaklar. Dershane sisteminin hali ortada zaten. Kısa zaman içerisinde bu işte bir plan-program yapılmalı diye düşünüyorum. Aslında Nimet Çubukçu eğitim camiasından gelmeyen bir bakan. Ben MEB Bakanı olarak Mehmet Sağlam ismi ön plana çıkacak diye düşünüyordum ama olmadı. Mehmet SAĞLAM’ın tahmin ediyorumki bu konuda önemli planları olabilir.

Bir diğer nokta da muhalefet partilerinin de konuya yeteri kadar hassasiyet göstermemesi. Anladığım kadarıyla muhalefet partileri de bu konunun önemi hakkında bilgi sahibi değiller. Daha ziyade gerilim çıkartan konular üzerinde tartışmalar seyrediyoruz.

Her neyse bundan böyle 2010 Haziran atamaları ile ilgiliyeni bilgiler oldukça sitemizde yer vermeye çalışacağım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.