2010 Kpss Güncel Konular

Evet arkadaşlar bu konu altında KPSS 2010 sınavına doğru giderken www.hayhay.net olarak bizler aklımıza gelen Güncel Konuları yazalım ve bunu güncel tutmaya özen gösterelim, sizler de yorum kısmına ilaveler yapın ve varsa hatalarımız bunları düzeltin.

Bildiğiniz gibi her Kpss sınavında Güncel Konulardan da sorular gelebiliyor. Bu nedenle sınava giren adaylar güncel konular hakkında da bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Her ne kadar gündemi takip ediyor olsanız bile gözden kaçan konular olabiliyor. Bu nedenle sitemizde bu bölümde bizler aklımıza gelen gündeme dair konuları hatırlatacağız. Tabi fazla birşey yazmayacağımızı şimdiden söylemem gerekir. Çünkü adaylar daha kapsamlı bilgilere sahip olduklarından istiyoruzki konuyu yorumlarla adaylar şekillendirsin.

Bu nedenle sayfa altındaki yorum bölümünden aklınıza gelen Güncel Konuları v.b. sınavla ilgili görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

İşte şimdilik aklımıza gelen birkaç güncel konu ;

1 – ) Birleşmiş Milletler (BM), gelişmekte olan ülkelerde AIDS, sıtma ve veremle mücadeleye katkı sağlamak amacıyla ”MASSIVEGOOD” (Büyük Fayda) adlı yeni bir kampanya başlattı. ( Mart 2010)

——————————–

2 – ) AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, genel kurulda Ocak 2010’da İspanyol parlamenter Luis Maria de Puig’in yerine AKPM Başkanlığına getirildi. Avrupa Konseyi tarihinde ilk kez bir Türk parlamenter, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlık görevine seçildi.

——————————–

3 – ) 2010 Kış Olimpiyatları Kanada’nın Vancouver kentinde düzenlendi.

——————————–

4 – ) 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasına Polonya – Ukrayna ortaklığı ev sahipliği yapacak.

—————

Bundan sonra yorum bölümüne farklı güncel konu oldukça eklemeye çalışacağız. Sizlerden de bekliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.