2010 KPSS TARİH DERSLERİ

2010 Kpss yaklaşırken burada kendi yaptığım Tarih dersi  yorumlarımı paylaşacağım. 2010 Kpss içinde www.tarihonline.com üzerinde Kpss Tarih bölümü adıyla Kpss Tarih derslerine ve konularına yer vereceğim yeni bir bölümde adaylara yardımcı olmaya çalışacağım.

Ayrıca http://www.sinavmerkezi.net internet sitesinde de Kpss ile ilgili her türlü bilgiler yer alacak.

Evet arkadaşlar KPSS 2010 yaklaşıyor. Artık hareketlenmek lazım. Tarih branşı Kpss sınavında en fazla sorun çıkaran derslerden biri olarak görülüyor. Bu sorun aslında biraz sistemden biraz da adaylardan kaynaklanıyor. Öncellikle Tarih dersini bir ezber dersi görmeyip ezberci mantık yerine yorum mantığı ile anlamaya çalışmalıyız diye düşünüyorum.

 Geçenlerde bir arkadaşıma “Osmanlı Devleti’ni Dağılmaktan Kurtarmak İçin Ortaya Çıkan Fikir Akımları” ile ilgili bilgi verdim. O bilgilerin birçok konuda kullanılabileceğini söyleyince ilk başta önemsemedi. Daha sonra bir örnek soru karşımıza çıktı ve 18. yüzyıl yenilik hareketleriyle ilgili bu soruda Azınlıklara geniş haklar verilmesinin Osmanlıcılık fikir akımının bir sonucu olduğunu dolayısıyla 19. yüzyıla ait bir ıslahat olduğunu yorumladık ve böylece doğru cevabı bulduk.

Demekki Tarih dersinde özellikle sebep – sonuç ilişkisi ve yorum üzerinde durmak lazım. Bunun için de inşallah Kpss Tarih dersleri adı altında konuların tümüne değil ama her konu içerisinde ilginç gördüğümüz bazı noktalara hem burada hem de www.tarihonline.com sitesinde değinmeye çalışacağız.

Konuları aktarırken tamamen o konuyla ilgili sorular ve örneklendirmeler üzerinde devam edeceğiz. Bununla birlikte çalışmanız için mutlaka kendinize ait bir kaynak olsun elinizde. Hem bilgilerin doğruluğunu çapraz yöntemle test edersiniz hem de bizim burdaki derslerimizde konuların tamamını işlemeyeceğimiz için tamamını kendi kaynağınızdan çalışırsınız.

Kpss Tarih dersleri bölümümüzü sağ taraftaki ilgili kategoriden takip edebilirsiniz. Ayrıca sistematik olarak www.tarihonline.com sitesinden yararlanınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.