2011 Haziran Öğretmenlere Ek Ataması Yolda

Daha önce Şubat ve Mart ayı içerisinde 2010 Kpss skandalı sonrasında “Ek Öğretmen Alımı” olmasının gerekliliğini açıklayan yazıları hayhay.net üzerinde yayımlamıştık. Yazılarımızda “Ek Atama Yapılacak Mı?” diye sormuştuk. Öğretmen adayları için müjdeye az kalmış gibi görünüyor.

Önceki konularımızda “Ek Öğretmen Alımı” yapılabileceğine yönelik tespitlere yer vermiştik. Eğitim-Bir-Sen Sendikası’nın Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Başbakan ile görüşmesinin ardından konunun daha gerçekçi bir konuma geldiğini belirtmiştik.

Bugün de bir öğretmen adayının Çanakkale Zaferi töreni için Çanakkale’ye giden Başbakan ve Bakan ile yaptığı görüşme sonrasında öğretmen adaylarının heyecanı bir kat daha arttı.

Buna göre Nimet Çubukçu 2011 Kpss öncesinde “Ek Öğretmen Ataması” yapılması için çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Başbakanın da bu durumu desteklediğinin duyulması üzerine öğretmen adayları büyük bir sevinç yaşadılar.

Şimdi öğretmen adayları gelecek resmi açıklamayı ve atamanın detaylarını bekliyorlar. Ayrıca bu öğretmen atamasının Ağustos ayında yapılacak atamayı etkilemeyeceği belirtiliyor.

Öğretmen adayları özellikle geçmiş yıllarda fazla önemsenmeyen branş derslerine ağırlık verilerek bir atama yapılmasını isterken konunun resmiyet kazanmasını ve seçimler öncesinde gerçekleşmesini istiyorlar. Alımın kadrolu yapılması durumunda boşalan kadrolara hemen sözleşmeli alım yapılacağı ifade ediliyor. Meb kurmayları bu konuyla ilgili genel anlayışın böyle olduğunu ifade etmişlerdi.

Kaynak : www.haberegitim.com  

“2011 Haziran Öğretmenlere Ek Ataması Yolda” üzerine 2 yorum

  1. inşallah demekten başka ne denebilirki.resmi açıklamayı görmeden de inanmamak lazım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.