2011 Mart’ta Öğretmenlere Ek Atama Olacak mı?

2010 yılında Kpss skandalı yaşayan  öğretmen adayları şu günlerde 2011 Mart ayı içinde 30.000  ek öğretmen atamasına dair müjdeli haberi bekliyorlar.

Öğretmen adaylarının beklediği müjdeli haber “2011 Mart Öğretmen Ataması” yapılmasına yönelik.

Daha önce aynı soruyu hayhay.net sitemizde 2011 Şubat’ta Ek Atama Olacak Mı? başlığıyla sormuştuk. Fakat geçtiğimiz ay MEB tarafından kesinlikle ek atama düşünülmediğine yönelik bir açıklama yapılmıştı.

Yalnız öğretmen adayları durumdan umut kesmeyip konuyla ilgili çalışmalarına devam etmiş görünüyorlar. Sitemize de bu konuyla ilgili yorumlar geliyor.

Eğitim haberleri sitesi haberegitim.com adresinde “Kpss mağduru öğretmen adaylarının Ankara’ya giderek yaklaşık 500 mektubu yetkililere ulaştırmasının ardından Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun MEB Bakanı Nimet Çubukçu’yu ziyaret ederek Temmuz 2011’de yapılacak KPSS’den önce Haziran ayında 30 bin öğretmen atanmasını istediği” yönünde haberlere yer verildi.

Nimet Çubukçu’nun bu isteğe karşılık olarak konuyu “Bakanlar Kurulu” gündemine taşıyacağı öğrenildi. Şimdi öğretmen adayları, Bakanlar Kurulu’ndan gelecek kararı bekliyorlar. Müjdeli bir haber çıkması için uğraş veren adaylar, çeşitli Bakanlara da sosyal ağlar ve mailler yoluyla ulaşmayı deniyorlar.

Bu örneklerden birisi de Egemen Bağış’a Twitter üzerinden ulaşılması oldu. Egemen Bağış twitter üzerindeki hesabında konunun Bakanlar Kurulu gündemine gelmesi halinde destekçisi olacağını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.