2009 KPSS BRANŞ BAZINDA SIRALAMA OLACAK MI ?

2009 KPSS Lisans sınavı sonuçları açıklandı. Geçen yıla göre puanların düştüğü söyleniyor. Tabi bu sene aday sayısı da arttı ve ayrıca Kopya skandalı nedeniyle adaylar tereddütler yaşadılar. Bu nedenle herkes merakla branş bazında sıralama bekliyor.

Bakalım Ösym bu konuda bir çalışma yapacak mı ?

Ösym’nin bir çalışma yapıp yapmayacağını veya ne zaman yapacağını bilemeyiz ama şu bir gerçek ki Kpss her sene daha da zorlaşıyor ve diğer sınavlardan çok farklı bir sektör haline geliyor. Bu sınav hem adaylar üzerinde hem de öğretmen yetiştirme , memur yetiştirme sistemi üzerinde ciddi soru işaretlerine neden oluyor.

Çünkü her sene mezun sayısı artmasına rağmen alınanların sayısı aynı kalmakta ya da azalmakta. Artma olması ise bazı branşlarda nadiren olmaktadır. Haliyle bu durum adayları kara kara düşündürüyor.

Daha önce de www.hayhay.net üzerinde değindiğimiz gibi bu sene Kopya olayı ve sorulardaki zorluluk ayrıca adaylara göre tutarsızlık  da ciddi endişelere neden oldu. Şimdi adaylar branşlarındaki sıralamalarını merak ediyorlar.

Bu yönde bir gelişme olması halinde www.hayhay.net sitemizde yer vereceğiz.

“2009 KPSS BRANŞ BAZINDA SIRALAMA OLACAK MI ?” üzerine 16 yorum

  1. yazıklar olsun. o kadar okutuyosunuz bu gençliği.4 sene dısarıda okuyan bir öğrencinin senelik maddi külfetinibilir misisniz denizde yat almasa da emekliy işçiye memura agır bir yük.

  2. ösym amma yavaşsın be…

    hadi acıklamıyorsun, bari ne zaman acıklayacagını duyuru yap…

    deki : ”2009 kpss sıralamaları 1. eylülde acıklanacak” de…bizde merak etmeyelim…

    valla günü belli olsa hiç merak etmeyeceğim…

    günde 10 sefer bakıyorum acıklama var mı diye…

    yazık ya! bu devletin bütün işleri böyle…

    [acıklamıyorsan hala, ne zaman acıklayacagını acıkla…]

  3. yani bu kadar zor mu tarih vermek anlamıyorum zaten atanırmıyız stresi var bi de acaba ne zaman açıklanacak stresi cabası offffffffff offfffffff

  4. bu nasil istir anlamis deilimm burasi nasil bi ulkeee anlamis deilim ayiptir yaa teknoloji caginda yasananlara bi bakin…oy almaya gelinceee yapmadiginiz kalmazz ama hizmete gelincee hepp sifir hep sifir

  5. arkadaşlar sözleşmeli öğretmenlikte 5.seneme gircem.Beş senedir sınava giriyorum. Bu iktidarın her türlü rezilliğini gördüm
    5 verip 10 alan bu iktidar ara ara ağıza bir parmak bal çalmayı pek sever.Rahat olun bunlar daha başlangıçççç

  6. size şunu söyleyebilirim 21 ağustostan önce açıklanmayacak çünkü özür atamalarının bitmesi bekleniyor.

  7. offffffff bukadar olur nezaman açıklanacak bu sıralamalar hangi bölümden ne kadar atayacaklar ne iğrenç bu bekleyiş herkes işini yapsa bu memleket adam olurdu balık baştan kokar değimi bizim ülkemiz için çok uygun…..

  8. Arkadaşlar bende sizler gibi sabrı taşmış bir öğretmen adayıyım ama boşuna kendimizi geriyoruz tabii okul öncesi adaylarının dışında onlara verilen kadrodan bize kalan kııntılarlardan kadro madro çıkmaz ben yeniden çalışmaya başladım bile tavsiyem sizede umarım bigün hepimiz atanırız bi umut işte :D

  9. ayın 26 sında diyordu haberlerde ama bakalım benim yine de pek umudum kalmadı artık. hiç bir resmi açıklama da yokkkkk. devlete olan güvenimizi daha mesleğe başlamadan yitiriyoruz!!!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.