2009 KPSS’DE YANLIŞ SORU SKANDALI

Kpss sonuçlarına ilişkin bu seneki tepkiler biraz daha fazla. Çünkü kopya skandalından sonra bu sefer de yanlış soru skandalı patlak verdi. Adaylar tedirgin.

ÖSYM bir açıklama yaparak sınavda bazı soruların daha önce doğru olarak bildirilen seçeneklerinin yeniden değerlendirilip değişikliğe gidildiğini duyurdu. Bu durum adaylar arasında paniğe neden oldu.

Şimdi size bir örnek vereceğim. Puanların bu sene düştüğü söyleniyor. Örnek olarak geçen yıl 82 alan bir aday bu sene düşük puan alsa da 82 puanını kullanabilir. Ama geçen yıl iyi puanı olmayan ve bu yıl ise birkaç puan düşük gelen bir aday napacak ? Geçen yılki standartlara göre bir kaç puan daha yüksek olabilecekken bu sene puanlar düştüyse burda acaba mağdur olmuş mudur ? Ayrıca kopya skandalı nedeniyle bir çok aday itirazlar ediyor. Tepkilerini ortaya koyuyorlar. Şimdi de yanlış soru çıkması iyiden iyiye öğretmen atama sistemi üzerinde kuşkulara neden olmuyor mu ?

Yanlış soru skandalında iki sorunun cevap anahtarında verilen cevapları düzeltilmiş ve dört soruda da cevaplayanların cevapları kabul edilmiş . Bu sizce hatanın üzerini örten ve hakkı yerine getiren bir uygulama mı ?

Detaylı bilgi ; haber7.com/haber/20090731/Iste-KPSSde-sorulan-6-yanlis-soru.php  adresinde.

Sizlerin de yorumunu bekliyoruz ..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.