6 AYLIK BEBEK

6 Aylık bir bebeğin gelişimi, beslenmesi, neler yapması gerektiği v.b. gibi konularda kısa bir yazı derledik.

Bilindiği gibi  bebekler için 6 ay demek önemli bir kritik dönem demektir. Çünkü bebek artık ilk yaşının yarısına gelmiştir. Dolayısısla 6 altı aylık ir bebeğin bazı gelişim ödevleri vardır.

Bebeğin 6 aylık döneme ilişkin gelişmi ödevlerini yerine getirebilmesi için tabiki anne ve babaya büyük sorumluluk düşmektedir.

Bilişsel Gelişim kuramcılarından Piaget’e göre 6 aylık bebekler henüz Nesnelerin sürekliliğini (kalıcılığını) kazanmamıştır. Örneğin; 6 aylık bir bebek gözünün önündeki bir nesne kaldırıldığında, yok olduğunu böyle bir nesnenin evrende bulunmadığını düşünür. 9 aylık bir bebek ise gözünün önünden kaldırılan nesnenin evrende var olduğunu düşünür ve onu değişik şekillerde aramaya çalışır.

6 aylık bir bebek kaybolan birşeyi takip etmiyorsa sakın endişelenmeyin. Bu durum henüz Nesnelerin sürekliliğini (kalıcılığını) kazanmamış olmasındandır.

6 aylık bir bebek genelde dengeli bir biçimde oturabilir ve sırtüstü yatarken anneye ya da etraftaki bir eşyaya uzanarak kendisini oturur duruma getirebilir. Mama sandalyesinde otururken ona doğru sallanan nesneleri yakalayabilir. Doğduğu zamanki kilosunun iki katı veya iki katından biraz fazla ağırlığa sahiptir.

6 aylık bir bebek genelde ortalama günde yaklaşık 11 saat uyur. Tabi bu 11 saatlik uykuyu yalnızca gece uyuyacak demek değildir. Ara sıra geceleri uyandığı olabilir.

ALTI AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ internette bazı sitelerde şu şekilde verilmiş ;

Anne sütü bebek aldıkça verilmelidir. Biberon maması ise günde iki öğün 210-240 ml verilmelidir.

Meyve püresi: 1 öğün (10.00)

Sebze püresi: 1 öğün (12.00-13.00)

Yoğurt: 1 öğün (16.00)

Muhallebi: 1 öğün (20.00)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.